Huolto-kaksikko.com – laatu luo turvallisuutta

UUTUUS Segway Fugleman T1b järkihintainen ja hyvin varusteltu

UUTUUS: monipuolista hyöty- ja huvikäyttöä rinnakkain istuttavalla mönkijällä

Segway -mönkijäperhe sai Suomeen uuden jäsenen, kun viime viikolla saapuivat ensimmäiset rinnakkain istuttavat UTV-mallit talvisiin maisemiin. Segway Fugleman UT10X Deluxe T1b, eli 60kmh traktorimönkijä, tuo kolme värivaihtoehtoa tällä mönkijöitten tehokuninkaalla 1000cc -luokkaan.

 

Saimme ensimmäisen liikkeeseemme keskiviikkona, ja kasattua ajokuntoon. Laite rekisteriin, ja eiku testiajoon allekirjoittaneelle.

 

Varustelutaso on kohillaan heti myyntikuntoon saattamisen jälkeen. Vakiovarustukseen kuuluu mm. 10.4″ Smart Touch multimedianäyttö, virtuaalimittaristo, Segway App -mobiilisovellus, ohjaustehostin (EPS), lukittava tasauspyörästön lukko edessä, 27” renkaat, 14” alumiinivanteet, vannelukot (beadlock), kovat puoliovet, levyjarrut: 4 jarrulevyä, 2WD/4WD-kytkin, erillisjousitettu alusta, turvakehikko, kipattava lava, jonka kantokyky 450 kg, vinssi 4500 lbs, vetokuula, USB-latauspistoke, 12V pistoke, 32 Ah akku, säilytyslokero…hyvä lähtökohta monenlaiseen käyttöön ja tarpeeseen!

 

Dynaaminen moottori

Ärhäkkä 1000-kuutioinen DOHC 4-tahtimoottori kahdella sylinterillä. Tuotetiedoissa ilmoitetulla 105 hevosvoimalla laitteen kiihdyttää hetkessä huippunopeuteen. Moottorissa on huimat 93.5 Nm vääntöä. Moottori on Segwayn omaa tuotantoa, joten laatu on taatusti ensiluokkaista. Laitteen 32 Ah akku takaa pitkän työskentelyajan yli 4500 lbs vetävän vinssin kanssa eikä pakkanenkaan hidasta käynnistymistä.

 

Segway App

Segway Appin avulla pääset katsomaan Fuglemanin reaaliaikaisesta datasta lukuisia tietoja mm. hetkellistä tehoa ja vääntöä, polttoaineen tilan, kartta ja paljon muuta. Applikaatio mahdollistaa myös avaimettoman käynnistyksen. Turvallisuuttasi parantaa SOS-toiminto, joka onnettomuuden sattuessa lähettää valittuun puhelinnumeroon hätäviestin. Tämän lisäksi laitteessa on varashälytin ja GPS-paikannin, jonka avulla näet aina laitteesi ajantasaisen sijainnin. Ystävien kanssa yhteishenkeä boostaa Segway-tiimien luontimahdollisuus.

 

Ensituntuma maastossa ja maantiellä

 

Voima ja vääntö on mukavasti käytettävissä heti liikkeelle lähtiessä. Kaksi ajoasentoa E ja S (Eco ja Sport, omia ajatuksia kun vielä ei ole käyttöohjekirjaa saatavilla…), joitten ero ei kovassa kiihdytyksessä kovinkaan hyvin erotu, mutta kevyemmällä kaasujalalla kylläkin herkkyyttä selkeästi enemmän S -asennossa.

 

Varttituulilasi estää suoran tuulen ja lumen ohjauspyörälle, mutta muuten vinkka käy mukavasti ohjaamoon. Ite olen sen koulukunnan mönkkäristejä, että näissä rinnakkain istuttavissa tuo varttilasi on se paras vaihtoehto, sään mukainen pukeutuminen, crossikypärä ja lasit (tai umpikypärä) suojaa riittävästi viimalta kylmemmilläkin keleillä.

 

Segway Fugleman kulkee nätisti maantiellä kohtuullisesta lumimäärästä riippumatta. Kaasuun vastaavuus on herkkää. Kylmänä vaatii hieman korkeampia kierroksia ennen kuin ottaa kytkin kiinni, mutta lämpimäksi kun maastossa tuolla rymysin, niin oli jouhevampi otto. Tosin huomioitava tietysti myös, että laitteella oli ajettu muutama kymmenen kilometriä vasta, ja tietysti vähän varovaisesti…vaikka sainkin tutuissa maastoissa pohjastaan kannon päälle (sevverran lunta oli…), mutta onneksi oli 10m jatkoliina matkassa, niin sain sen pienen aherruksen jälkhen pois keikkumasta.

 

Neliveto toimi lumisessa maastossa (noin 20cm lunta) hyvin, lukkoja ei tarvinnu laittaa. Kokeilin lukot päälläkin pienen töttäreen päälle, johon nelivedolla vähän ahisti, niin ilman kettuilua nousi nätisti tuommonen normimönkijää selvästi painavampi sen päälle. Eli voi sanoa, että normaalissa piha-, mettä- ja mökkikäytössä ei mitään ongelmia tule, kun on sen verran reikää, mistä rapiat 160cm leveydeltään pääsee ajamaan. Ylitykset ovat myös pienet, joten nätisti nousi porraskivetystäkin keulan tökkimättä niin ylös kuin alaspäinkin mennessä.

 

Mittaristo on hyvä, sekä ennen kaikkea tuo rapiat 10” multimedia näyttö vallan mainio! Siihen saa yhdisttettyä puhelimen ja sitten saa kartat, puhelut, musiikit jne sen kautta…on sitä nykyaikaa se!

 

Istuimet, ohjauspyörä, vilkut, valot jne ovat ”automaiset”, joten sitäkin kautta tämä on miellyttävä vaihtoehto vaikka sille perinteiselle sarvimönkkärille.

 

Segway Fugleman T1b:n 16990 euron hinta (sis. alv 24%) tälle mallille on myös vakiovarusteet ja kokoluokka huomioiden erinomaisen kiinnostava!

 

Tervetuloa katsomaan ja koeajamaan tämäkin laite meille Huolto-Kaksikolle tänne Jämsään. Keskelle kaikkea! /veijo